Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Iunie 2022
Vizualizari: 188
Comentează add

În Marea Britanie este programată cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani.

Cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani în Marea Britanie

florin-lepadatu

  Foto: pixabay.com.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - În Marea Britanie este programată săptămâna aceasta cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani, care va cuprinde marți inclusiv metroul din Londra și se va repercuta și asupra altor ramuri economice.

Sindicatele din căile ferate cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă, dar nemulţumiri sunt şi la colegii lor din învăţământ şi sănătate, care ameninţă cu o grevă generală.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag: ”Greva din transporturi va bloca Marea Britanie marți, joi și sâmbătă, săptămâna viitoare. De asemenea, va afecta metroul din Londra. Este cea mai mare grevă din ultimele decenii. Guvernul are planuri de urgenţă pentru a asigura transportul de medicamente, alimente și carburanți pe perioada grevei. Transportului feroviar din Marea Britanie este privatizat. Inflația a ajuns la 10% și continuă să crească. Sindicaliştii cer salarii mai mari, care să compenseze în termeni reali inflaţia şi condiții mai bune de muncă. Liderii sindicatelor susţin că în ciuda crizelor din ultima perioadă, acționarii firmelor de transport au încasat sume uriaşe ca profit, în timp ce muncitorii au rămas cu salarii cu care se descurcă din ce în ce mai greu, iar unii dintre ei riscă să-şi piardă locurile de muncă în urma unor restructurări. Ministrul transporturilor, Grant Shapps, aminteşte că în perioada pandemiei, guvernul a ajutat firmele feroviare cu subvenții de 16 miliarde de lire ca să păstreze toate locurile de muncă. El îi acuză pe sindicalişti că prin greva lor, pedepsesc milioane de oameni nevinovaţi. Ministrul transporturilor spune că greva va afecta copiii care au examene sau persoane vulnerabile, care se bazează pe transportul public. Sindicaliştii, pe de altă parte, susţin că vina aparţine politicienilor, care refuză să participe la discuții în mod constructiv, pentru a se ajunge la o înțelegere. Sindicaliştii dau exemple de muncitori din sistemul feroviar care lucrează cu normă întreagă şi care nu își permit să pună mâncare pe masă pentru familiile lor, având nevoie de ajutor de la bănci de alimente, organizaţii caritabile care ajută familii în dificultate. Sindicaliștii feroviari nu sunt singurii nemulțumiți. Sindicate din învățământ și sănătate au anunţat că iau în considerare consultarea membrilor în vederea declanşării unei greve generale în această toamnă.”


Etichete londramarea britanieuk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live