Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Eugen Rusu

29 Iulie 2015
Vizualizari: 1753
Comentează add

Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban Pârâu despre Ziua României la Expo Milano 2015.

Cea mai importantă zi a României de la Expo Milano 2015 Cea mai importantă zi a României de la Expo Milano 2015 - Conține audio

eugen-rusu

Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban Pârâu. Foto: Alexandru Dolea.

Astăzi, la Expo Milano 2015 este sărbătorită Ziua României, care coincide cu celebrarea Zilei Imnului Naţional al României.

Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban Pârâu, este prezentă la acest eveniment şi în direct acum cu noi la "Matinal" Radio România Actualităţi.

Bună-dimineaţa. Cum se prezintă pavilionul României astăzi?

Audio: Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban Pârâu.

Oltea Şerban Pârâu: Într-adevăr, este un moment sărbătoresc. Evident că toată lumea a aşteptat această zi. Despre pavilionul României s-a tot vorbit. Abia la 10:30 vor începe manifestările. Sunt prevăzute mai multe momente oficiale. Evident că pentru publicul obişnuit, asta este mai puţin important, dar de fiecare dată, ţările prezente la Expo au o zi naţională. S-a întâmplat asta şi cu cinci ani în urmă. când am fost la Shanghai împreună cu Orchestra Naţională Radio, se întâmplă şi acum, la Milano. Sunt prezente alături de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal. Ziua României va începe cu acele manifestări oficiale obişnuite, intonarea Imnului de Stat, ridicarea steagului, vor fi şi momente folclorice. Din ce văd în program, este vorba despre defilarea Ansamblului "Junii Sibiului", prin întreaga expoziţie, un forum de afaceri şi investiţii, un concert de jazz, ca de obicei, program pentru toate gusturile. Este lume multă. Îl ascultam pe Tudor Gheorghe înainte la Radio România Actualităţi şi textul acelei piese, legătura cu Ziua Imnului Naţional. Ieri, împreună cu Orchestra Română de Tineret, mergând prin oraşul Milano, aveam senzaţia că textul acestei piese s-a extins într-un mod mai special în anul 2015, pentru că se auzea limba română în centrul oraşului Milano într-o proporţie semnificativă raportat la limba italiană sau cea engleză, a turiştilor majoritari aici. Pentru românii din Italia cred că este foarte importantă această Zi Naţională a României la Expo Milano. Sunt convinsă că vor fi foarte mulţi acolo, pentru că această nostalgie a ţării există şi pentru mai tinerii plecaţi din ţară, care sunt mulţi dintre ei în Italia şi Spania. Cred că un drapel românesc pe teritoriul pe care-şi desfăşoară existenţa este foarte, foarte important.

Realizator: Mulţumesc mult pentru aceste informaţii, aduse direct de la Milano astăzi, la Expo Milano. Vă aduc aminte, este sărbătorită Ziua României, care coincide cu Ziua Imnului Naţional al României.


Etichete Expo Milano 2015Ziua RomânieiZiua ImnuluiDirectorul Centrului Cultural Media Radio RomâniaOltea Şerban Pârâupavilionul RomanieiOrchestra Română de Tineret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live