Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iulie 2017
Vizualizari: 1147
Comentează add

Turiştii români care merg în concediu în afara ţării cu maşina trebuie să aibă cu ei Cartea Verde a autovehiculului.

Ce trebuie să nu uitaţi acasă dacă plecaţi cu maşina în afara ţării

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

Turiştii români care merg în concediu în afara ţării cu maşina personală trebuie să se asigure că au Cartea Verde valabilă.

Asiguratorii amintesc că această poliţă îi va scuti de multe neplăceri, în cazul unei tamponări în străinătate, pentru că asigură repararea maşinii şoferului păgubit.

În cazul unui astfel de accident se poate utiliza şi formularul de constatare amiabilă, a precizat pentru Radio România Actualităţi Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.

Florin Greceanu: Să avem grijă să documentăm acest accident. Adică, să avem copie după poliţa şoferului vinovat, să avem copie după documentele lui şi un document din care să rezulte această vinovăţie. Şansa foarte mare este să ne lovim cu un localnic din acea ţară vizitată. Haideţi să presupunem că suntem în concediu în Bulgaria sau în Grecia. Acela trebuie să ştie dacă poate să încheie un constat amiabil. Rubricile sunt identice în limba greacă, în limba română sau în orice alt limbă. Deci, dacă noi îl avem pe cel pe care
l-am primit la plecare, trebuie să ştim unde 'x'-ăm, chiar dacă el e scris în greacă. Ele trebuie să fie echivalente în orice limbă.

La revenirea în ţară, proprietarul maşinii care a fost implicat într-o tamponare este obligat să contacteze Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România pentru instrumentarea dosarului de daună.


Etichete Turişti româniconcediuCartea Verdeautovehicul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live