Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

18 August 2022
Vizualizari: 316
Comentează add

Cei mai mulți bani a primit Ministerul de Finanțe, la capitolul Acțiuni generale.

Ce instituții primesc mai mulți bani în urma rectificării bugetare

andrei-serban

 Foto: Arhiva.

Radiojurnal - Realizator: Guvernul a aprobat astăzi prima rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare pozitivă - a explicat premierul Nicolae Ciucă. Executivul contează pe o majorare a veniturilor bugetare cu 30,4 miliarde de lei, dar planifică și o creștere a cheltuielilor cu 33 miliarde. Ce instituții primesc mai mulți bani de la bugetul de stat ne spune Andrei Șerban.

Reporter: Cei mai mulți bani a primit Ministerul de Finanțe, la capitolul Acțiuni generale - peste 8 miliarde de lei, urmat de Ministerul Muncii - cu peste 5 miliarde de lei, bani pe care îi va folosi și la compensarea prețurilor la energie pentru populație. Și Ministerul Sănătății a primit peste două miliarde de lei, bani pe care va folosi și la plata concediilor medicale. Ministerul Transporturilor a primit, și el, bani în plus, pe care îi va folosi la finanțarea Metrorex și la CFR. Și Ministerul Agriculturii a primit peste 700 de milioane de lei pentru subvenția la motorina folosită în agricultură, pentru refacerea sistemului de irigații și pentru susținerea fermierilor ca să își poată face împrumuturi bancare. Au mai primit bani în plus Ministerele Educației, Sportului și Academia Română.

S-au diminuat bugetele de la Ministerul de Interne, Ministerul Mediului și de la Ministerul Culturii, precum și de la cel al Afacerilor Externe. Și bugetele de la Curtea de Conturi, Serviciul de Telecomunicații Speciale și de la Consiliul Superior al Magistraturii au fost diminuate.

A doua rectificare bugetară din acest an se va face în luna noiembrie.


Etichete (ii)rectificarebugetara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live