Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

8 Iulie 2020
Vizualizari: 1181
Comentează add

CE avertizează că economia UE se va confrunta cu o recesiune profundă

oana-bala

 Foto: Arhivă.

Comisia Europeană avertizează în previziunile economice de vară că economia Uniunii se va confrunta cu o recesiune profundă în acest an din cauza noului coronavirus, în ciuda răspunsului politic rapid și cuprinzător la nivel comunitar și la cel al țărilor membre. O redresare va începe să producă efecte în a doua jumătate a anului. Mai multe aflăm de la Oana Bâlă.

Reporter: Oana Bâlă - Noua prognoză arată că economia europeană se va contracta cu peste opt procente în acest an, urmând a înregistra o redresare parțială în 2021. Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, care a prezentat documentul de revizuire în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, a afirmat că o problemă majoră este lipsa certitudinii pentru viitor, creată de criza coronavirusului. Previziunile în discuției indică efectele economice devastatoare ale acestei pandemii.
 
Potrivit previziunii revizuite a Comisiei Europene, economia României s-ar putea contracta anul acesta cu 6%, urmând ca în 2021 creșterea economică să revină în zona pozitivă, cu un avans de patru procente.
 
Realizator: Şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, va discuta astăzi cu președinții Parlamentului și Consiliului European, David Sassoli și Charles Michel, pe tema planului de relansare economică a Uniunii. Va fi prezent și cancelarul german, Angela Merkel, a cărei țară deține președinția prin rotație a Consiliului Uniunii.
 
(PH)

Etichete Comisia EuropeanăUEeconomierecesiune(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live