Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 497
Comentează add

Șefa CSM, Lia Savonea, a denunţat criza fără precedent din cadrul CSM și a acuzat-o pe ministrul justiției, Ana Birchall, de ingerință gravă în activitatea procurorilor.

CCR va analiza cererea preşedintelui CSM, Lia Savonea

mihaela-dumitrescu

 

Curtea Constituţională va analiza pe 12 noiembrie cererea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Părţile au avut termen până ieri să-şi transmită punctele de vedere.

În plângerea sa, şefa CSM, Lia Savonea, a denunţat criza fără precedent din cadrul Consiliului, generată de lipsa de cvorum de la ședințele de plen și a acuzat-o pe ministrul justiției, Ana Birchall, de ingerință gravă în activitatea procurorilor și acțiuni de subminare a autorității CSM.

După cum notează Agerpres, cele două se află în conflict deschis pe mai multe teme, ministrul justiției reproșându-i, în dese rânduri, președintelui CSM că nu o consultă atunci când convoacă ședințele de plen.

De asemenea, Ana Birchall o acuză pe Lia Savonea că a încălcat atribuțiile plenului CSM și ale ministrului justiției, deoarece a inițiat fără drept un proiect de modificare a Legii Agenției Naționale de Integritate.


Etichete Consiliul Superior al MagistraturiiLia SavoneaCSMAna Birchall

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live