Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 5981
Comentează add

Îmbătrânirea populaţiei şi obiceiurile nesănătoase pot conduce la creşterea cu 60% a cazurilor de cancer până în 2040, se arată într-un studiu recent.

Cazurile de cancer, asociate cu excesul de greutate, dieta şi sedentarismul

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Îmbătrânirea populaţiei şi obiceiurile nesănătoase pot conduce la creşterea cu 60% a cazurilor de cancer până în 2040, se arată într-un studiu recent.

Noua ediţie a ''Cancer Atlas'' a fost prezentată în cadrul summitului internaţional World Cancer Leaders din Nur-Sultan (Astana), Kazakhstan.

Potrivit acesteia, obiceiurile nesănătoase, precum fumatul, alimentaţia săracă în substanţe nutritive şi sedentarismul contribuie la riscul de creştere a numărului de cazuri de cancer la nivel mondial, conform UPI, citată de Agerpres.

Documentul, care oferă o imagine de ansamblu în ceea ce priveşte cancerul la nivel mondial, a fost realizat de Societatea Americană pentru Cancer, Uniunea pentru Controlul Internaţional al Cancerului şi Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului.

Cancerul este a doua cauză principală de deces înainte de vârsta de 70 de ani în 91 de ţări.

Potrivit dr. Elisabete Weiderpass, director al IARC, cancerul este o provocare ce ţine de dezvoltarea durabilă.

''Confruntarea cu problema cancerului este o situaţie precedată de abordarea inechităţilor sociale şi economice, stimularea creşterii economice şi accelerarea dezvoltării durabile'', a scris ea în prefaţă.

Consumul de tutun este principala cauză ce poate fi prevenită de deces cauzat de cancer, potrivit atlasului.

În 2017, fumatul a provocat 2,3 milioane de decese la nivel mondial, respectiv 24% dintre toate cazurile de deces cauzat de cancer.

Bolile infecţioase reprezintă 15% dintre toate cazurile noi de cancer la nivel mondial, însă proporţia variază considerabil, de la aproximativ 4% în multe ţări cu venituri ridicate până la peste 50% în mai multe state africane subsahariene.

Peste 90% dintre cazurile de cancer asociate infecţiilor sunt provocate de Helicobacter pylori, papilomavirusul uman (HPV), virusul hepatitei B şi virusul hepatitei C.

Excesul de greutate şi obezitatea cresc riscul de dezvoltare a 13 tipuri de cancer şi au fost asociate cu 3,6% dintre cazurile noi de cancer la adulţi din întreaga lume în 2012.

Numărul cazurilor de cancer asociate cu excesul de greutate/obezitate, dieta nesănătoasă şi sedentarismul se estimează că va creşte în majoritatea zonelor lumii, se arată în document.

   

 

Etichete Exclusiv onlinecancer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live