Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 266
Comentează add

Aproximativ 200 de silvicutori au protestat, marţi, în faţa sediului Camerei Deputaţilor din Bucureşti, nemulţumiţi de înmulţirea cazurilor de agresiune asupra personalului silvic.

Cazurile de agresiune asupra personalului silvic

florin-lepadatu

 Foto: facebook.com/guv.ro/photos

Aproximativ 200 de silvicutori au protestat, marţi, în faţa sediului Camerei Deputaţilor din Bucureşti, nemulţumiţi de înmulţirea cazurilor de agresiune asupra personalului silvic.

Ei au cerut urgentarea modificării şi completării statutului personalului silvic, act normativ care întăreşte autoritatea silvicultorilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a promis că în trei săptămâni problema va fi rezolvată, întrucât proiectul a trecut deja de comisia de specialitate şi urmează să fie adoptat de plen.

Preşedintele Federaţiei Silvicultorilor SILVA, Silviu Geană: "În proiectul de modificare a Statului Personalului Silvic există obligativitatea dotării personalului silvic angrenat în paza pădurilor cu armament de serviciu, armament letal sau neletal, după caz, şi, de asemenea, va fi asigurată dotarea personalului silvic cu mijloace de transport, cu mijloace de comunicaţie, cu alte mijloace de apărare prevăzute de lege şi totodată va fi asigurat un nivel de salarizare corespunzător şi, poate ceea ce este în egală măsură la fel de important, aceea că se va reduce vârsta de pensionare a personalului silvic, care nemijlocit lucrează în activitatea de pază a pădurilor", potrivit Rador.


Etichete Păduretoamnăforestier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live