Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Octombrie 2016
Vizualizari: 609
Comentează add

Câteva zeci de cadre didactice au protestat în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumite de modul de organizare a concursului pentru posturile de director şi cer amânarea acestuia.

Câteva zeci de cadre didactice au protestat în faţa Ministerului Educaţiei

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Câteva zeci de cadre didactice au protestat astăzi în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumite de modul de organizare a concursului pentru posturile de director şi cer amânarea acestuia.

Profesorii spun că, în perioada de înscriere, platforma online s-a blocat ore întregi şi candidaţii nu au putut finaliza procedurile, fiind astfel respinşi.  

- Astăzi am venit să protestăm pentru acest concurs care trebuie să-l dea domnii directori, un concurs care trebuie să fie dat aşa, în litera legii. Ne-am cam săturat să fim şi noi luaţi ca ultimii oameni din această ţară. 

- Ne exprimăm spontan nemulţumirea privind organizarea acestui concurs şi baza lui legală, care este pur şi simplu viciată. Cel mai grav lucru este că acest concurs trebuia organizat nu de către minister, ci trebuia organizat de Inspectoratul Şcolar. 

- Concursul de directori este organizat într-un timp foarte scurt, cu o bibliografie care nu ne priveşte şi, pentru orice noutate implementată în sistem, trebuie schimbată o mentalitate. 

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Monica Anisie, a declarat pentru Radio România Actualităţi, că toţi cei care nu au reuşit să-şi încarce documentele online, le pot prezenta astăzi, până la ora 17:00, la Inspectoratele Şcolare din zonele lor, dar perioada de înscriere nu va fi prelungită. După verificarea dosarelor depuse online, au fost validate 8354 de candidaturi, iar alte 502 nu au avut documentele complete.


Etichete cadre didacticeprotestMinisterul Educaţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live