Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

29 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1163
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă spune că pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din curțile afectate de ploi.

Câteva localități din județul Galați au fost afectate de inundații

maria-mandita-galati

Inundaţii într-o zonă rurală din România. Foto: Arhivă/ISU.

Potrivit ISU Galați, în judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, două străzi şi trei curţi din municipiul Tecuci şi o curte din localitatea Iveşti, iar localitatea Poiana a rămas parţial fără curent electric din cauza vântului şi a ploii. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă spune că pompierii au intervenit cu pompe pentru evacuarea apei din curțile afectate de ploi.

În plus, în localitatea Poiana, din cauza ploii şi a vântului puternic s-a rupt,  sâmbătă, un stâlp care a afectat un post de transformare de medie tensiune, afectând alte patru posturi de transformare de medie tensiune şi joasă tensiune.

Astfel, localitatea Poiana a rămas parţial fără curent electric, iar echipe ale societăţii Electrica lucrează la această oră pentru remedierea avariilor şi realimentarea consumatorilor afectaţi.

Potrivit comunicatulii ISU Galaţi,  în perioada 27-29.11.2015, perioadă supusă codurilor de atenţionare meteorologică şi hidrologică, din ordinul Inspectorului Şef al ISU Galaţi a fost activată Gruparea Operativă, formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin -  IPJ, IJJ, STPF, DJ, DN şi SAJ - acestea formând Comitetul Judeţean de Conducere şi Coordonare Intervenţii.

Astfel, au fost transmise atenţionări şi concomitent măsurile necesar a fi luate în vederea acţionării în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă generate de fenomene meteorologice şi hidrologice periculoase către toate localităţile vizate de coduri, se precizează în comunicatul ISU.

 

Etichete inundațiipompieriGalațiTecuciPoiana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live