Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

2 Octombrie 2017
Vizualizari: 790
Comentează add

Liderul guvernului catalan, Carles Puigdemont, a declarat că regiunea şi-a câştigat dreptul de a deveni un stat după referendumul de duminică, 1 octombrie.

"Catalonia şi-a câştigat dreptul la independenţă"

radu-sarpe

 

Liderul guvernului catalan, Carles Puigdemont, a declarat că regiunea şi-a câştigat dreptul de a deveni un stat sub formă de republică, după referendumul de duminică, 1 octombrie. El a spus că va trimite rezultatul votului în Parlamentului regional, cu scopul de a declara independenţa Cataloniei.

Potrivit corespondentului Radio România, autorităţile locale au anunţat că 90% din cele două milioane două sute de mii de voturi numărate sunt în favoarea separării de Spania. Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat însă că nu recunoaşte rezultatul referendumului, declarat neconstituţional.

Şeful guvernului central pregăteşte consultări cu partidele parlamentare şi un raport pentru deputaţi. Pe de altă parte, organizaţiile sindicale, politice şi sociale din Catalonia au lansat un apel la grevă generală, în semn de protest faţă de violenţele de la referendum.

Poliţia a intervenit în forţă pentru a închide centre de vot şi autorităţile locale au anunţat că peste 800 de oameni au fost răniţi. 


Etichete Carles PuigdemontBarcelonaCataloniaCataluniareferendumrezultatesecesiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live