Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 184
Comentează add

Planul Național de Relansare și Reziliență va fi modificat, pentru a include mai multe investiții în reparații și modernizări de cale ferată.

Cătălin Drulă: Planul Național de Relansare și Reziliență va fi modificat

alex-lancuzov

Foto: Arhivă.

Planul Național de Relansare și Reziliență va fi modificat, pentru a include mai multe investiții în reparații și modernizări de cale ferată, spune ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

El crede că pot fi refăcute, astfel, liniile de tren pe magistralele dintre Bucureşti și Craiova sau Teiuș - Cluj-Napoca.

Va avea loc, totodată, o analiză a celor mai importante proiecte de investiții în domeniul rutier, mai precizează ministrul, care spune că nu va mai accepta modernizări și lărgiri de drumuri naționale care trec prin localități, ci doar construirea de drumuri expres, care, pe lângă siguranță, permit și o viteză mai mare de deplasare.


Cătălin Drulă: Nu mai putem avea în România soluții de anii '50-'60 în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, drumurile naționale aglomerate, soluția nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi la costuri mai mici și mai rapid făcând drumuir expres în afara localităților, și aici mă refer mai ales în zona de șes. Pentru conducătorii auto care merg pe aceste drumuri este un chin; sunt treceri de pietoni, sunt giratorii, sunt limite de viteză, oamenii se grăbesc, ei cred că merg între două orașe și trebuie să poți să mergi cu o viteză normală; și ai limită de 50 de km/h.


Realizator: Ministrul Cătălin Drulă a mai anunțat că anul acesta vor fi deschise trei segmente de autostradă: lotul 2 de pe A10 Sebeș-Turda, 10 km pe A3 Transilvania, lângă Târgu Mureș, și 20 de km pe lotul 2 al drumului expres Craiova-Pitești, între Balș și Slatina, în județul Olt.

(RS)


Etichete Planul Național de Relansare și Reziliențăcatalin drulaministerul transporturilorcale ferata(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live