Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Târgu Mureş

12 Martie 2019
Vizualizari: 1064
Comentează add

Preţul unui kilogram de cartofi este de 1,7 lei, în vreme ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, acesta nu depăşea 50 de bani.

Cartofii din Harghita sunt de trei ori mai scumpi decât anul trecut

radio-romania-targu-mures

  Foto: Arhivă Agerpres.

Preţul cartofllor la producători se menţine constant, în judeţul Harghita, fiind de peste trei ori mai mare decât anul trecut, în vreme ce cererea s-a stabilizat, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Torok Jeno.
 
Preţul unui kilogram de cartofi este de 1,7 lei, în vreme ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, acesta nu depăşea 50 de bani.
 
Torok Jeno a mai spus că, de aproximativ 10 ani, nu s-a mai înregistrat un preţ al cartofilor atât de bun la producători.
 
Directorul DJA Harghita a explicat că preţul a fost influenţat de faptul că s-au redus importurile din vestul Europei, întrucât producţia de cartofi a fost acolo mai mică cu 30%, motiv pentru care a crescut cererea pentru cartofii autohtoni.
 
În Harghita, cartoful este cultura de bază şi a fost cultivat, în 2018, pe 7.500 de hectare, în ultimii ani suprafaţa scăzând din cauza preţurilor mici înregistrate la vânzarea recoltei.

Etichete cartofiHarghitapreţscumpireproducătoripreţrecoltăploi. pagube

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live