Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Iulie 2020
Vizualizari: 165
Comentează add

Carantină impusă românilor și bulgarilor care sosesc în Italia.

Carantină impusă românilor și bulgarilor care sosesc în Italia

florin-lepadatu

Decizia de a impune carantină de două săptămâni românilor și bulgarilor care sosesc în Italia se va menține și luna viitoare.

Ministrul sănătății din această țară a precizat că nu va renunța la această hotărâre, deși dificilă pentru un stat membru al Uniunii Europene, pentru că în aceste două țări cazurile de coronavirus sunt în creștere.

Despre discursul din Senatul de la Roma al ministrului are detalii corespondenta RRA Elena Postelnicu: "Datele la nivel internațional referitoare la COVID-19 sunt în continuare îngrijorătoare, a subliniat ministrul sănătății Roberto Speranza în Senatul de la Roma amintind că acesta a fost motivul impunerii unor restricții și față de două state membre ale Uniunii Europene.

Roberto Speranza: "Am fost nevoit pentru a proteja țara noastră să semnez ordonanțe foarte, foarte stringente nu numai pentru toate statele din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen, cu obligația carantinei, dar și față de două state europene, ca România și Bulgaria, care sunt obligate să accepte același măsuri.

Acestea sunt alegeri dureroase pe care nimeni nu le ia cu ușurință, dar sunt indispensabile pentru a proteja țara noastră pentru a nu pierde sacrificiile enorme pe care italienii le-au făcut până acum.

De astăzi, pasagerii care coboară din autocarele din România, Bulgaria și Ucraina la autogara Roma Tiburtina vor fi supuși nu numai testului serologic, ci și așa-numitului test-tampon rapid."


Etichete italia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live