Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

6 Ianuarie 2021
Vizualizari: 129
Comentează add

Candidatul democrat Raphael Warnock pentru Senat este dat drept câştigător la alegerile parţiale din Georgia.

Candidat democrat, dat drept câştigător la alegerile parţiale din Georgia

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: Arhivă.

În Statele Unite, candidatul democrat Raphael Warnock va câștiga cursa pentru Senat la alegerile parțiale din Georgia, arată proiecțiile televiziunilor americane după numărarea a peste 98% din voturi.

Dacă aceste previziuni se vor confirma, el ar urma să devină primul senator de culoare într-un stat emblemă a sclaviei în timpul războiului civil american. Însă, lupte pentru controlul Senatului nu s-a terminat, pentru că încă nu se știe cine va obține al doilea fotoliu parlamentar dintre candidații republican și democrat. Corespondenta RRA Doina Saiciuc explică de ce este acest scrutin așa de important.

Reporter: Mizele celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru cele două locuri din Senat ale statului Georgia sunt uriașe. Echilibrul de putere din Senat va determina în ce măsură va putea președintele ales, Joe Biden, să pună în practică una din cele mai progresive agende de guvernare în generații. Republicanii fac un front unit împotriva planurilor Biden privind accesul la îngrijire medicală, protecția mediului și drepturile civile. Controlul asupra Senatului va determina flexibilitatea sau limitele de acțiune ale primilor doi ani de mandat la Casa Albă ale lui Joe Biden. Un Senat controlat de republicani ar complica foarte mult capacitatea președintelui ales de a-şi numi cabinetul, de a promova legi și priorități politice ale administrației sale.

Realizator: Tot astăzi, în Statele Unite este ziua confirmării în congres a victoriei prezidențiale a lui Joe Biden și, implicit, a înfrângerii lui Donald Trump, înfrângere pe care nici acum, în al doisprezecelea ceas, nu o recunoaște. El şi-a chemat susținătorii la un mare miting chiar în fața Casei Albe.#HUN/dstanesc

 

Etichete (ii)senatalegerigeorgia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live