Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

4 Octombrie 2018
Vizualizari: 501
Comentează add

Cancelarul Angela Merkel, în vizită la Ierusalim, împreună cu miniştri ai Guvernului de la Berlin.

Cancelarul Angela Merkel, în vizită la Ierusalim

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Cancelarul Angela Merkel. Foto: Arhivă.

 Cancelarul Angela Merkel se află la Ierusalim, împreună cu miniştri ai Guvernului de la Berlin, pentru o vizită de 24 de ore care a început aseară, când a avut primele convorbiri cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

După-amiază, guvernele Israelului şi Germaniei se întrunesc în şedinţă comună, pentru consultări în vederea dezvoltării cooperării bilaterale.  

Cancelarul Angela Merkel a vizitat dimineaţă Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim. Referindu-se la victimele nazismului, ea a declarat că Holocaustul a fost o crimă fără egal.

La Sala Amintirii, cancelarul Germaniei a reaprins flacăra în memoria tuturor victimelor Holocaustului în numele Guvernului german.

În urmă cu 80 de ani, în Kristallnacht, "Noaptea de cristal", evreii din Germania au suferit ura şi violenţa pe care nu le-au întâlnit până atunci, a scris Merkel în Cartea de Oaspeţi de la Yad Vashem.

Ceea ce a urmat, crima Holocaustului, a fost o prăbuşire a civilizaţiei.

De atunci, Germania are responsabilitatea de a-şi aminti această crimă şi de a lupta împotriva antisemitismului, xenofobiei şi a urii, în general.

După vizita la Memorialul Holocaustului, doamna Merkel a primit un doctorat onorific al Universităţii din Haifa, într-o ceremonie la Muzeul Israel, unde s-a întâlnit cu studenţi. A vizitat expoziţia despre inovaţia israeliană împreună cu premierul Benjamin Netanyahu.

Cancelarul Germaniei s-a întâlnit cu Reuven Rivlin, la Ierusalim, la reşedinţa preşedinţilor statului Israel.

După-amiază are loc a VII-a reuniune interguvernamentală G2G, la Ierusalim, urmând să fie semnate documente în vederea întăririi cooperării bilaterale în materie de securitate ştiinţă, economie, cultură şi cyber.


Etichete Cancelarul Angela MerkelIerusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live