Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 116
Comentează add

Până pe 10 decembrie se desfășoară o campanie împotriva violenței domestice la care sunt supuse femeile, demarată de o federație europeană de profil.

Campanie împotriva violenței domestice

radiojurnal

Arhivă foto: Agerpres.

Până pe 10 decembrie se desfășoară o campanie împotriva violenței domestice la care sunt supuse femeile, demarată de o federație europeană de profil.

România s-a alăturat campaniei, iar aseară principalele instituții au fost iluminate în portocaliu, o culoare aleasă ca simbol.

Potrivit unui comunicat al Executivului, tema campaniei de anul acesta atrage atenția asupra urgenței unor măsuri care să asigure resursele necesare pentru combaterea și prevenirea violenței de gen, dar și pentru colectarea de date despre acest fenomen, în contextul pandemiei COVID-19. S-a constatat că, la nivel mondial în condițiile de izolare, a avut loc o creștere îngrijorătoare a cazurilor de violență domestică.

Potrivit unui comunicat, premierul Ludovic Orban l-a citat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a declarat că un comportament abuziv asupra femeilor nu poate fi tolerat în nicio societate, mai ales în secolul în care trăim.

Antonio Guterres a subliniat că cei vinovați trebuie să plătească pentru faptele lor, iar femeile victime ale violențelor au nevoie de sprijinul tuturor.


Etichete campanie împotriva violenței domesticeromaniaantonio gutieresonuludovic orbanfemei(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live