Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 August 2022
Vizualizari: 202
Comentează add

Autorităţile de la Londra încep o campanie urgentă de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei.

Campanie de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei în Marea Britanie

florin-lepadatu

Londra. Foto: wikipedia.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Autorităţile de la Londra încep o campanie urgentă de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei, o boală care poate provoca paralizie.

Virusul a fost eradicat în Europa în 2003, însă în ultimele luni a fost identificat de peste 100 de ori în apele reziduale din capitala britanică.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag: ”Poliomelita a fost identificată de 116 ori în diferite locații din Londra, din februarie încoace. Autoritățile monitorizează canalizarea orașului, de unde extrag probe regulat, pentru a vedea dacă sunt urme ale unor boli periculoase transmisibile. Așa au aflat de aceste cazuri de poliomielită. În Europa, acest virus a fost eradicat în 2003, însă în alte părți ale lumii virusul este încă prevalent. Fără imunizare, virusul poate afecta grav mai ales copiii mici. În cazurile cele mai grave, poate duce la paralizia picioarelor. Simptomele includ, de regulă, febră, dureri în gât și stomac, dureri musculare și de cap. În general, copiii din Marea Britanie sunt imunizați împotriva poliomielitei. În cazurile depistate la Londra însă au fost câteva mutații, împotriva cărora vaccinurile administrate nu oferă protecție. Din această cauză, autoritățile din Londra au decis să înceapă o campanie rapidă de vaccinare împotriva poliomielitei a copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani. Medicii de familie urmează să ia legătura cu familiile lor în următoarea lună și să le ofere un vaccin gratuit.”


Etichete londrauk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live