Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Septembrie 2014
Vizualizari: 1716
Comentează add

În primele trei zile ale campaniei peste 200 de persoane şi-au dat consimţământul să li se recolteze astfel de celule, dacă sunt compatibili cu un pacient ce nu are donator.

Campanie de promovare a donării de celule stem hematopoietice

radiojurnal

O campanie de promovare a donării de celule stem hematopoietice se desfăşoară, în aceste zile, în Bucureşti. 

 În primele trei zile ale campaniei "Donează o şansă la viaţă!", peste 200 de persoane şi-au dat consimţământul să li se recolteze astfel de celule, dacă sunt compatibili cu un pacient care nu are donator în familie. 
 
Directorul general al Registrului Naţional al Donatorilor de Celule Stem, Aurora Dragomirişteanu, speră ca numărul donatorilor să ajungă anul acesta la 20.000, pentru a putea identifica persoane compatibile pentru 14 pacienţi pentru care nu s-au găsit, deocamdată, donatori.  
 
"Ca să fim consideraţi un registru unic ar trebui să avem minim 20.000 de donatori. Peste 100.000 şansa de a găsi un donator compatibil pentru pacienţii care nu au donator în familie, care nu au fraţi compatibili, ajunge pe undeva pe la 80%.
 
"Majoritatea bolilor hematologice grave care sunt tratate şi vindecate prin transplant sunt cancere ale sângelui şi există şansa aceasta: dacă la timp i se face pacientului un transplant cu celule stem de la o persoană compatibilă cu el, boala este învinsă. Devine un om sănătos", spune Aurora Dragomirişteanu.  
 
Centrul mobil de donare al caravanei se află, astăzi şi mâine, între orele 14:00 şi 22:00, în Parcul Cişmigiu - Piaţa Walter Mărăcineanu, iar pe 27 şi 28 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor - aleea principală şi în Centrul Vechi, pe strada Smârdan.
 

Etichete "Donează o şansă la viaţă!"Registrul Naţional al Donatorilor de Celule StemAurora Dragomirişteanucelule stem hematopoietice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live