Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

7 Aprilie 2015
Vizualizari: 1161
Comentează add

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, în judeţul Sălaj autorităţile sanitare lansează o campanie de prevenire şi supraveghere a siguranţei alimentare.

Campanie de prevenire şi supraveghere a siguranţei alimentare, în Sălaj

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătăţii, care celebrează ziua fondării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 7 aprilie 1950.

Tema aleasă pentru anul acesta este siguranţa alimentelor, care este unul dintre cei mai importanţi factori de risc pentru sănătate.

Aproximativ două milioane de oameni mor în fiecare an din cauza alimentelor care conţin germeni, paraziţi sau substanţe chimice.

În judeţul Sălaj, autorităţile sanitare lansează astăzi o campanie de prevenire şi supraveghere a siguranţei alimentare.

Inspectorii şi medicii atrag atenţia asupra substanţelor periculoase care se regăsesc în număr tot mai mare în alimente, inclusiv mâncarea pentru copii.

Consumaţi alimente sigure şi evitaţi preparatele cu un conţinut ridicat de ingrediente artificiale sau despre care nu ştiţi nimic - este avertismenul autorităţilor sanitare sălăjene, care marchează astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii, atrăgând atenţia populaţiei asupra riscurilor la care se expune cei care nu ştiu ce mănâncă.

Doctorii sălăjeni în biologie moleculară atrag atenţia că tot mai multe mezeluri, băuturi răcăritoare şi medicamente conţin coloranţi, conservanţi, antioxidanţi şi elemente alergene care pot avea efecte negative asupra sănătăţii omului.

Modificările alimentelor, ale mediului, substanţele chimice folosite în creşterea plantelor şi animalelor, prelucrarea şi conservarea hranei sunt actualele provocări pentru sistemele naţionale de siguranţă alimentară, iar Ziua Mondială a Sănătăţii este o oportunitate de a atrage atenţia factorilor de decizie, producătorilor, comercianţilor şi publicului asupra rolului lor.


Etichete Stiri Nord-VestSalajZiua Mondiala a SanatatiiOMSsiguranta alimentelorgermeniparazitisubstante chimicehrana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live