Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

11 Noiembrie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

Campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a intrat pe ultima sută de metri și taberele pentru cei doi candidați par a fi deja conturate

Campania electorală din Republica Moldova a intrat pe ultima sută de metri

mariana-vasilache-radio-chisinau

  Maia Sandu ( stânga) și Igor Dodon (dreapta). Foto: radiochisinau.md.

Campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a intrat pe ultima sută de metri și taberele pentru cei doi candidați par a fi deja conturate, iar miza pentru candidatul pro-european Maia Sandu ar fi acum, potrivit analiștilor de la Chișinău, să convingă cât mai mulți alegători să vină la vot.
 
Reporter: Mariana Vasilache - Comentatorii politici cred că, în pofida pandemiei, prezența la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale ar putea crește, dacă cei doi candidați vor reuși să își mobilizeze susținătorii. Analistul politic Ion Tăbârţă a comentat pentru Radio Chișinău că există un potențial de prezență pe eșicherul de dreapta.
 
Ion Tăbârţă: Dacă Maia Sandu va reuşi să mobilizeze tot electoratul de dreapta, inclusiv sau poate nu în mod special electoratul unionist, care este într-o evidentă creștere, dacă Maia Sandu se va face auzită, va atinge anumite corzi sensibile ale electoratul unionist şi va reuși să sporească sau să aducă până la o prezență de vreo 50% sau poate chiar mai mult, atunci șansele ei cresc considerabil de a fi ales şef al statului şi practic ea va porni sau va fi favoritul cert al turului doi al scrutinului prezidenţial.
 
Reporter: Ultima fază a campaniei electorale din Republica Moldova are loc pe fundalul unei remanieri guvernamentale neașteptate la Chișinău. Cinci miniștri din guvernul Chicu din partea Partidului Democrat au fost revocați din funcții și înlocuiți cu persoane apropiate Partidului Socialiștilo. Astfel, de facto guvernul este unul minoritar, deoarece la acest moment se bucură de susținerea a doar 37 de deputați socialiști, în timp ce pentru majoritatea este nevoie de cel puțin 51 de voturi. Analiștii cred că o alianță neformală ar putea fi constituită după alegeri din deputați transfugi, dacă Igor Dodon va fi reales.
 
(RS)

Etichete Republica Moldovaalegericampanie electorala(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live