Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

7 Mai 2018
Vizualizari: 679
Comentează add

Deputaţii dezbat moţiunea prin care opoziţia cere demisia ministrului sănătăţii, Sorina Pintea.

Camera Deputaților: Moțiune simplă pe sănătate

angela-matei

Situaţia din sistemul sanitar se va afla, astăzi, şi în atenţia deputaţilor.

Aceştia dezbat moţiunea prin care opoziţia cere demisia ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, criticată pentru mai multe probleme, cum ar fi plafonarea sporurilor sau lipsa unor tratamente.

La Camera Deputaţilor, va fi dezbătutră astăzi moţiunea simplă prin care se cere demiterea ministrului sănătaţii, Sorina Pintea.

Opoziţia îi reproşează acesteia modul în care a gestionat problemele din sistemul de sănătate. 

Florin Roman, vicepreşedintele PNL: Lipsesc medicamentele din spitale, se pierd finanţările pentru spitalele regionale, mor oamenii în spitale şi cred că sunt problemele cu adevărat importante. Oamenii se pregătesc de grevă generală, pentru că ceea ce spuneam, că acel regulament de sporuri a provocat haos, se confirmă.


Reporter: Votul asupra moţiunii privind situaţia din sănătate va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Comisia specială pentru modificarea Codurilor Penal şi de Procedură Penală va începe dezbaterea pe articole, după ce săptămâna trecută au fost ascultate punctele de vedere exprimate de Ministerul Justiţiei, grupurile parlamentare şi asociaţiile profesionale.

În cadrul discuţiilor generale, ministrul Tudorel Toader a subliniat că modificarea Codurilor Penale în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu directivele europene este necesară, în timp ce opoziţia a reiterat criticile asupra acestei iniţiative, preizând că amendamentele formulate de PSD şi ALDE sunt de natură să favorizeze anumiţi politicieni cu dosare aflate pe rolul instanţelor.

La rândul lor, reprezentanţii asociaţiilor profesionale au exprimat nemulţumiri legate de relaxarea Codului Penal prin modificările propuse şi au atras atenţia că trebuie lucrat în mod aplicat, pentru că deciziile în acest sens vor avea consecinte la nivelul societăţii pentru mulţi ani.

Preşedintele Comisiei speciale, deputatul PSD, Florin Iordache, a dat asigurări că toate punctele de vedere exprimate vor fi analizate.


Florin Iordache: Acele amendamente şi acele articole, care considerăm că pot fi susţinute, le introducem în aceste trei proiecte, celelalte - vom face raport de respingere. Deci vom avea un singur proiect de modificare a Codului Penal.


Reporter: Dezbateri pe tema justiţiei vor avea loc şi în plenul Senatului, unde ministrul Tudorel Toader este aşteptat miercuri, la "Ora Guvernului".

Liberalii sunt cei care au solicitat explicaţii în contextul raportului privind România, elabirat de Grupul Statelor Împotriva Corupţiei al Consiliului Europei


Etichete Deputaţiidezbat moţiuneademisia ministrului sănătăţiiSorina Pinteapnlpsdtudorel toader,justitieflorin iordache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live