Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geta Negrişanu, Tulcea

19 Mai 2011
Vizualizari: 3547
Comentează add

Aproape 100 de cai sălbatici din zona grindului Letea au fost capturaţi de localnici pentru a fi vânduţi cu 100 de lei pe cap de animal unor abatoare din ţară, potrivit organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

Caii sălbatici de la Letea, în pericol Caii sălbatici de la Letea, în pericol - Conține galerie foto

geta-negrisanu-tulcea

Caii sălbatici de la Letea, în pericol. Foto: Vier Pfoten.

Caii sălbatici din zona protejată a Deltei Dunării sunt în pericol.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor atrag atenţia autorităţilor în legătură cu faptul că, în zona Letea, mai mulţi localnici prind caii pentru a-i vinde la abator.

Aproape 100 de cai sălbatici din zona grindului Letea au fost capturaţi de localnici pentru a fi vânduţi cu 100 de lei pe cap de animal unor abatoare din ţară.

Oamenii şi-au revendicat dreptul de stăpâni ai animalelor numai după ce au aflat că vor primi nişte bani, fără să se gândească la obligaţiile impuse prin lege.

La presiunea mediatică şi la cea a asociaţiilor de protecţie a animalelor, autorităţile locale au demarat o anchetă în zonă astfel încât să poată fi vânduţi numai caii sănătoşi şi cei care au stăpân, în niciun caz caii sălbatici.

Surse din zonă ne-au declarat că astfel de livrări se fac periodic pentru a mai reduce numărul cailor liberi care se înmulţesc foarte repede şi consumă din fâneaţa vitelor.

Pe reţeaua de socializare Facebook s-a constituit grupul "Nu permite Masacrul Cailor Sălbatici din Pădurea Letea, Tulcea" pentru protejarea cailor din Delta Dunării.


Etichete cai sălbaticiLeteaDelta Dunăriianimale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live