Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

21 Octombrie 2016
Vizualizari: 872
Comentează add

Pentru a doua oară în această lună, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi anunţă demolarea mai multor echipamente de la fosta Fabrică de Var nr. 2.

Ca să nu sperie populaţia, demolările de la combinat sunt anunţate din timp

maria-mandita-galati

Siderurgist. Foto: wikimedia.org

Pentru a doua oară în această lună, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi anunţă demolarea mai multor echipamente de la fosta Fabrică de Var nr. 2, obiectiv oprit din funcţionare în urmă cu opt ani. Anunţul este făcut preventiv, astfel încât zgomotul produs de demolarea echipamentelor să nu provoace panică în oraş.

În urmă cu două săptămâni, pe 8 şi 9 octombrie, au avut loc primele demolări la o instalaţie de desprăfuire de la fosta Fabrică de Var nr.2, în timp ce în această după amiază şi mâine se vor desfăşura operaţiuni de demolare a unui coş de fum de la respectivul obiectiv.

“Toate măsurile de siguranță și de protecție a mediului au fost luate pentru a reduce la minimum impactul pentru comunitate. Fierul vechi rezultat în urma demolării va fi reciclat intern”, a declarat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Demolarea din acest sfârşit de săptămână coincide cu împlinirea a 50 de ani de existenţă a combinatului sideurgic de la Galaţi. În urmă cu 50 de ani, în luna octombrie, a avut loc obţinerea primei table groase şi livrarea ei către clienţi. Cu această ocazie, preşedintele Grupului ArcelorMittal, Lakshmi Mittal  a transmis că intenţionează să continue să investească în producţia de oţel de la Galaţi, în plus faţă de cele 400 de milioane de euro investoite din 2009 până în prezent.

După criza financiară din 2009, combinatul de la Galaţi a intrat într-o restructurare forţată, fiind închise mai multe obiective de producţie, precum: Uzina Cocsochimică; Furnalalele I,2,3,4 şi 6; Oţelăria Electrică; Oţelăria OLD 2; Oţelăria OLD 3; Laminorul Slebing;Laminorul LSF; Uzina Piese Schimb şi Reparaţii Siderurgice; Fabrica de Oxigen 2 şi  Fabrica de var 2.

De la cei 27.000 de angajaţi, câţi avea combinatul siderurgic de la Galaţi înainte de 2001, când a fost privatizat, în prezent, numărul salariaţilor este de circa 6.000, la care se adaugă alți 2.000 de angajați ai firmelor terțe care își desfășoară activitatea în combinatul siderurgic de la Galați. Diferenţa reprezintă siderurgiştii care au plecat din combinat, prin programele de autodisponibilizare, înlocuite în ultimii trei ani cu programe de pre-pensionare (pensionare anticipată în schimbul plăţilor compensatorii).


Etichete combinatul siderurgic ArcelorMittalGalaţifosta Fabrică de Var nr. 2

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live