Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

3 August 2020
Vizualizari: 262
Comentează add

Bulgaria se așteaptă să înregistreze un excedent fiscal de 1,5 % din produsul său intern brut, în primele șapte luni din acest an.

Bulgaria se așteaptă să înregistreze un excedent fiscal de 1,5 % din PIB

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Capitala Bulgariei, Sofia.                   Foto: Arhivă.

Bulgaria se așteaptă să înregistreze un excedent fiscal de 1,5 % din produsul său intern brut, în primele șapte luni din acest an.

Chiar dacă și economia sa a fost afectată de pandemia de COVID-19, încă de la sfârșitul lunii mai țara avea o rezervă fiscală importantă. În aceste condiții și pe fondul continuării protestelor antiguvernamentale, premierul Boiko Borisov a anunțat că, de luna aceasta, intră în vigoare noi măsuri economice și sociale. Vor costa bugetul bulgar aproximativ 600 de milioane de euro.

Banii vor veni de rezerva fiscală, care depășește în finele lunii mai 5 miliarde de euro, conform datelor Ministerului de Finanțe. Datoria externă este cea mai mică în cadrul Uniunii, 25,5 % din PIB.

Toți pensionarii vor primi din buget, în următoarele trei luni, adaosuri lunare de 25 de euro. Vor fi majorate cu 30% cheltuielile cu salarii ale instituțiilor care controlează măsurile antiepidemice.

Vor fi majorate și salariile personalului medical în școli, grădinițe, creșe, azile de bătrâni și alte instituții sociale. De la echivalentul a 4,5 la 6 euro va fi majorat ajutorul social minim zilnic. Va fi redus de la 20 la 9% TVA-ul pentru transportul de turiști, pentru agențiile de turism, vinul și berea în restaurante și baruri. Taximetriștii vor fi scutiți de taxe pe durata epidemiei.


Etichete (ii)bulgariaexcedentfiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live