Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

29 Februarie 2016
Vizualizari: 1096
Comentează add

Consilierii generali ai Capitalei au votatat astăzi bugetul municipalității în valoare de 4,1 miliarde de lei.

Bugetul Primariei Capitalei pe anul 2016, aprobat

atena-teognoste

Foto: bucurestifm.ro.

Consilierii generali ai Capitalei au votatat astăzi bugetul municipalității în valoare de 4,1 miliarde de lei, din care peste 1 miliard de lei reprezintă subvenții pentru căldură și transportul public.

Alte sume importante au fost alocate pentru iluminatul public, peste 123,5 milioane lei, pentru servicii de salubritate, peste 61 de milioane lei și pentru plata ratelor la datoria către bugetul de stat 45 de milioane de lei.

Pentru investiții suma alocată este de 1,2 miliarde lei și se vor cheltui pentru programe de consolidare a clădirilor cu risc seismic, finalizarea proiectelor pentru care Primăria Capitalei a pierdut finanțare externă cum ar fi Pasajul de la Piața Sudului, consolidarea Arcului de Triumf și continuarea unor investiții aflate în derulare Pasajul Ciurel, Străpungerea Nicolae Grigorescu, reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai de pe Iancului, Sos. Pantelimon, Liviu Rebreanu sau Bulevardul Aerogării.

Directorul general RADET Valentin Vițălariu a declarat că bugetul alocat este mai mic decât necesarul previzionat dar constituie o gură de oxygen care ar permite repararea instalațiilor și funcționarea sistemului de termoficare în sezonul rece 2016-2017.

La rândul său, liderul sidical de la RATB Ivan Tudor Florian susține că alocarea bugetară primită nu va permite scoaterea din imobilizare a parcului circulant aflat în prezent pe butuci.


Etichete bugetul municipalitatiibucuresticonsilieri generalisubventii caldurarisc seismicradet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live