Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Iulie 2022
Vizualizari: 231
Comentează add

Avalanșa de gheață a avut loc pe Marmolata care, la cei 3.343 de metri ai săi este și cel mai înalt vârf din munții Dolomiti.

Bucăți desprinse dintr-un ghețar au ucis şase turişti în Alpii italieni

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Arhiva/ captură video

Cel puţin şase turişti au murit în Alpii italieni, după ce părţi ale unui gheţar topit de căldură s-au prăbuşit peste excursionişti.

Opt persoane au fost rănite şi câteva zeci sunt date dispărute, iar echipele de salvare reiau azi căutările.

Avalanșa de gheață a avut loc pe Marmolata care, la cei 3.343 de metri ai săi este și cel mai înalt vârf din munții Dolomiti, o zonă de lanț din estul Alpilor italieni, care se întinde între regiunile Trento și Veneto. Blocul de gheață s-a prăbușit în apropiere de Punta Rocca, pe traseul folosit de obicei de excursioniști și alpiniști pentru a ajunge în vârf.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano. Condițiile meteorologice sunt bune, dar se menține un pericol ridicat de alte prăbușiri, motiv pentru care intervențiile de căutare și salvare a supraviețuitorilor, cu cinci elicoptere și câini, au fost întrerupte pe parcursul nopții și vor continua în această dimineață.

Din cauza temperaturilor medii în creștere, ghețarul Marmolata a ajuns să se micșoreze în mod constant în ultimele decenii.

Pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia de aproape o lună, sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolata a fi ajuns până la 10 grade Celsius.
 


Etichete italiaghetarturistiavalansa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live