Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

19 Aprilie 2016
Vizualizari: 716
Comentează add

Bruxelles-ul încearcă să revină la normalitate, dar ameninţarea teroristă rămâne la un nivel ridicat, un risc posibil şi real, anunţă Centrul de Analiză a Ameninţării Teroriste.

Bruxelles: Ameninţarea teroristă rămâne la un nivel ridicat

cerasela-radulescu

Atentate la Bruxelles. Foto: Arhivă/captura video.

Combatanţii străini din Siria doresc să revină în Europa, în special in Belgia, pentru a comite noi atentate - a afirmat astăzi şeful instituţiei însărcinate cu evaluarea ameninţării teroriste în această ţară, la patru săptămâni după atacurile de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi şi 340 de răniţi. 44 de persoane sunt în continuare în spital, iar măsurile de securitate rămân în vigoare, după cum relatează corespondenta noastră Cerasela Rădulescu.

Bruxelles-ul încearcă să revină la normalitate, dar ameninţarea teroristă rămâne la un nivel ridicat, un risc posibil şi real, anunţă Centrul de Analiză a Ameninţării Teroriste. Aşadar, măsurile de securitate rămân întărite pe străzi, patrulând alături de Poliţie şi Armată.

Sunt păzite aeroporturile, gările, transportul în comun, mai ales metroul, dar şi centralele nucleare. Sunt supravegheate în acelaşi timp centrele comerciale, spaţiile publice aglomerate, sălile de cinema şi concerte.

La aproape o lună de la atentatele teroriste de la aeroport şi de la staţia de metrou Maelbeek, 44 de persoane rămân internate, din care 24 sunt în continuare la Terapie Intensivă. Ele au suferit arsuri grave şi unora le-au fost amputate picioare.

Directorul Centrului de Analiză a Ameninţării Teroriste, Paul Van Tigchelt, recunoaşte că multe informaţii au fost analizate imediat sau în timpul atentatelor, unele fiind chiar contradictorii, cum ar fi locul atentatului de la staţia de metrou Maelbeek, în apropierea instituţiilor europene.

Cu toate acestea, el spune că ancheta vizând reţeaua jihadistă avansează rapid, dar pericolul atentatelor teroriste nu a trecut.


Etichete bruxellesameninţarea teroristă rămâne la un nivel ridicatPaul Van Tigchelt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live