Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

28 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1291
Comentează add

Agenţia SUA de protecţie a mediului a luat această măsură din cauza "lipsei integrităţii profesionale a BP, demonstrată de conduita din cursul exploziei de la Deepwater Horizon".

British Petroleum, exclus temporar de la noi contracte cu SUA

ioana-dogaru

Scufundarea platformei petroliere Deepwater Horizon a provocat unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din ultimele decenii. Foto: arhivă.

Agenţia americană de protecţie a mediului (EPA) a anunţat miercuri că a exclus temporar grupul petrolier British Petroleum (BP) de la orice contract cu guvernul SUA, în urma unei accidentului grav produs în 2010 în Golful Mexic, informează AFP.

EPA "a exclus temporar BP Exploration and Production, BP plc şi întreprinderile afiliate noilor contracte cu guvernul federal", a anunţat agenţia, potrivit unui comunicat.

Contractele care sunt în desfăţurare nu vor fi afectate de această decizie.

Agenţia americană de protecţie a mediului a luat această măsură din cauza "lipsei integrităţii profesionale a BP, demonstrată de conduita întreprinderii  în cursul exploziei de la Deepwater Horizon şi de răspunsul său la acest eveniment".

Agenţia americană de protecţie a mediului a exploatat platforma petrolieră Deepwater Horizon, situată la 80 kilometri de New Orléans (statul Louisiana).

Explozia de la 20 aprilie 2010 s-a soldat cu 11 morţi şi deversarea a zeci de mii de tone de ţiţei în golful Mexic.

British Petroleum a acceptat în rumă cu două săptămâni să pledeze vinovat în acest caz şi să plătească o amendă de peste 4,5 miliarde de dolari, în cadrul unui acord cu autorităţile americane.

Agenţia americană de protecţie a mediului a precizat că suspendarea unor contracte cu guvernul este "o practică standard" atunci când responsabilitatea unei  întreprinderi este pusă în discuţie în cadrul unei proceduri legale,  care vizează "asigurarea integrităţii programelor federale".


Etichete British PetroleumSUAcontracteDeepwater Horizon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live