Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2019
Vizualizari: 328
Comentează add

Ambasadorii ţărilor membre ale Uniunii Europene, întruniţi de dimineaţă la Bruxelles, au luat notă de pachetul de scrisori trimise de prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Brexit: Boris Johnson a trimis trei scrisori responsabililor europeni

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Ambasadorii ţărilor membre ale Uniunii Europene, întruniţi de dimineaţă la Bruxelles, au luat notă de pachetul de scrisori trimise de prim-ministrul britanic Boris Johnson şi au decis să continue procedurile de ratificare a acordul privind Brexit, negociat săptămâna trecută şi aprobat de Consiliul European.

După ce Camera Comunelor de la Londra a amânat ieri votul pentru aprobarea acordului, premierul Johnson a fost nevoit să ceară Uniunii o amânare a Brexitului.

El le-a trimis trei scrisori responsabililor europeni: una nesemnată cu cererea de amânare, o a doua semnată în care arată că se opune oricărei amânări şi o a treia din partea ambasadorului britanic pe lângă Uniunea Europeană, care precizează că premierul a cerut amânarea doar pentru că legea îl obligă.

Potrivit corespondentului nostru la Bruxelles, decizia liderilor europeni privind paşii de urmat va fi luată după clarificarea situaţiei în Parlamentul britanic, dar deocamdată ambasadorii au decis să trimită acordul pentru Brexit spre aprobare legislativului european.


Etichete brexitboris johnsonuescrisori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live