Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

14 Septembrie 2009
Vizualizari: 1939
Comentează add

Patriarhul Daniel îndeamnă parohiile şi mănăstirile să ajute cât mai mult copiii din familiile sărace să înveţe carte.

Biserica sare în ajutorul elevilor săraci

remus-radulescu

În mesajul pentru începutul noului an şcolar, Patriarhul Daniel accentuează rolul pe care-l are familia în educarea copiilor. "Pentru Biserică şi societate familia are un rol esenţial în stabilirea reperelor valorice ale copiilor. Influenţa familiei este mult mai importantă decât decizia unui aparat instituţional, birocratic şi impersonal", spune capul Biserciii Ortodoxe Române.

Biserica este preocupată de prevenirea abandonului şcolar în familiile sărace sau în familiile în care părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate. De aceea prin birourile de catehizare şi prin proiectele „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala”, Biserica se străduieşte să suplinească lipsa de afecţiune părintească, lipsa atmosferei de familie.

Totodată, în contextul crizei economice actuale cu efecte negative pentru familie şi şcoală, Patriarhul Daniel îndeamnă parohiile şi mănăstirile "să ajute cât mai mult copiii săraci să înveţe carte, pentru viaţă, unind credinţa cu ştiinţa şi cuvântul înţelept cu fapta cea bună."


Etichete patriarhscoalaeducatieeleviscoalacredinta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live