Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

30 August 2020
Vizualizari: 509
Comentează add

Cele două continente americane sunt regiunile cele mai afectate de pandemie, dar răspândirea virusului s-a accelerat în unele zone din Asia și Europa.

Bilanțul global al pandemiei se apropie de 25 de milioane de infectări

sorin-motatu

Bilanțul global al pandemiei se apropie de 25 de milioane de infectări și a depășit 842 de mii de morți.

Cele două continente americane sunt regiunile cele mai afectate de pandemie, dar răspândirea virusului s-a accelerat în unele zone din Asia și Europa. 

Aproape un sfert din numărul global de infectări au fost înregistrate în Statele Unite, care ar urma să ajungă săptămâna viitoare la 6 milioane de cazuri.

Peste 180.000 de americani au murit până acum de COVID-19.

Situația este gravă și în America Latină, unde Brazilia a depășit 120.000 de decese.

Peru a ajuns la 630.000 de cazuri și alte două țări - Columbia și Mexicul - se apropie de pragul de 600.000 de infectări, în timp ce Argentina și Chile l-au depășit pe cel de 400.000.

În cele cinci ţări, COVID-19 a ucis până acum 130.000 de persoane.

În Asia, situația cea mai gravă se înregistrează în India, unde s-au înregistrat aproape 3,5 milioane de infectări și 63.000 de decese.

Coreea de Sud, care la un moment dat era dată drept exemplu pentru modul în care a abordat pandemia, a înregistrat pentru a 17-a zi la rând un număr de cazuri format din trei cifre, ceea ce a determinat autoritățile să înăsprească măsurile de distanțare socială.

China, pe de altă parte, unde a izbucnit pandemia, nu a mai anunțat de două săptămâni vreun caz de transmitere intracomunitară, toate fiind importate.

În Europa, Franța a anunțat din nou în număr mare de cazuri în 24 de ore, peste 5.000, astfel încât a depășit pragul de 300.000 de cazuri, cu 30.000 de morți.


Etichete (ii)bilantcovidglobal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live