Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 342
Comentează add

Bilanţul atentatelor produse în Sri Lanka a crescut la 290 de morţi şi aproximativ 500 de răniţi.

Bilanţul atentatelor produse în Sri Lanka a crescut

octavian-begu

Sri Lankan security personnel walk past debris outside Zion Church following an explosion in Batticaloa in eastern Sri Lanka on April 21, 2019. A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

Bilanţul atentatelor produse, ieri, în Sri Lanka, a crescut la 290 de morţi şi aproximativ 500 de răniţi. Un număr semnificativ de victime sunt străini.

Atacurile au vizat 3 hoteluri de lux şi 3 biserici care erau pline cu oameni care participau la slujba Paştelui catolic. Sunt cele mai importante atacuri de la încheierea războiului civil, în 2009, conflict care a durat 25 de ani.

Autorităţile de la Colombo au impus stare de urgenţă la nivel naţional, în urma primului atac major, după încheierea războiului civil, în țară, acum 10 ani. Au fost arestaţi 13 suspecţi, dar, în cursul unui raid, 3 poliţişti au sărit în aer odată cu locuinţa pe care o percheziţionau.

Aseară, genişti ai armatei au detonat în mod controlat un dispozitiv explozibil, descoperit pe o şosea lângă principalul aeroport internaţional al ţării.

În cursul nopţii au fost aruncate sticle incendiare asupra unei moschei şi a două magazine deţinute de musulmani, o posibilă reacţie la bănuielile că o grupare islamică s-ar afla în spatele atacurilor.

Autorităţile de la Bucureşti nu au primit până acum nicio notificare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Celula de criză de la nivelul Ministerului de Externe are în atenţie un grup de liceeni din Iaşi, aflaţi în această ţară pentru un schimb de experienţă.

Elevii sunt în afara oricărui pericol şi urmează să părăsească insula vineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter că libertatea religioasă şi credinţa trebuie apărate, iar premierul Viorica Dăncilă s-a declarat, într-un comunicat, alături de poporul din Sri Lanka.

Atacurile au fost condamnate de lideri politici şi religioşi din întreaga lume.


Etichete bilantsri lanka

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live