Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

15 Aprilie 2021
Vizualizari: 249
Comentează add

Şi NATO care desfăşoară propria sa misiune în Afganistan a decis să înceapă să-şi retragă militarii începând cu 1 mai. Printre aceștia se află și peste 600 de militari români.

Biden: SUA îşi vor retrage forţele din Afganistan până la 11 septembrie

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: www.facebook.com/usforces.afghanistan/

SUA îşi vor retrage forţele din Afganistan până la 11 septembrie - a anunţat preşedintele Joe Biden.

Fosta administraţie a lui Donald Trump decisese ca retragerea să aibă loc până la cel târziu 1 mai, însă această dată s-a dovedit a fi nerealistă.

Retragerea este consecinţa Acordului de pace semnat între americani şi insurgenţii talibani, dar are loc în ciuda faptului că încă nu există şi un acord de pace intra-afgan şi, deci, niciun fel de garanţii că războiul din acea ţară va lua sfârşit.


Ieri, preşedintele Biden a anunţat oficial decizia de a retrage trupele americane din Afganistan până la 11 septembrie, când va avea loc a 20-a comemorare a victimelor atacurilor teroriste din 2001.


Joe Biden: Nu putem continua ciclul extinderii prezenţei militare în Afganistan, sperând să creăm condiţiile ideale pentru retragere. După consultări strânse cu aliaţii şi partenerii, cu liderii militari, cu experţi în informaţii secrete, cu diplomaţii, cu Congresul, cu vicepreşedinta Harris, cu preşedintele afgan Ghani şi cu mulţi alţii din înteaga lume am ajuns la concluzia că a venit timpul să punem capăt celui mai lung război al Americii. Este timpul ca trupele americane să vină acasă.

Şi NATO care desfăşoară propria sa misiune în Afganistan a decis să înceapă să-şi retragă militarii începând cu 1 mai.

Printre aceştia se numără şi cei peste 600 de militari români aflaţi în prezent în Afganistan.

(RS)


Etichete militarisuaafganistanjoe bidennato(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live