Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

10 Mai 2019
Vizualizari: 566
Comentează add

Administratorul Parcului Görlitz din Berlin, Cengiz Demirci, ar dori ca traficanții de droguri să își vândă marfa doar în locuri fixe, marcate cu roz.

Berlin: Spaţii speciale pentru traficanţii de droguri

vlad-draghicescu-bonn

 A man walks past a so called 'Drug Dealer Area' next to a traffic training course for kids at the public Goerlitzer Park in Berlin, Germany, Thursday, May 9, 2019. Foto Agerpres/(AP Photo/Michael Sohn)

La Berlin, creşterea numărului de traficanţi de droguri în Parcul Görlitz a determinat Serviciul de Urbanism al oraşului şi managerul parcului să le aloce acestora spaţii speciale în care să îşi desfăşoare activitatea.

Iniţiativa a stârnit reacţii vehemente, vorbindu-se despre capitularea statului de drept în faţa traficului de droguri.


Administratorul Parcului Görlitz din Berlin, Cengiz Demirci, ar dori ca traficanții de droguri să își vândă marfa doar în locuri fixe, marcate cu roz, în dreptul uneia dintre intrările în parc.

El spune că inițiativa nu este o pledoarie în favoarea legalizării drogurilor, ci o metodă practică de ocrotire a vizitatorilor Parcului Görlitz, punct fierbinte al comerțului cu stupefiante în capitala germană, care se simt adesea hărțuiți de numărul mare de dealeri care își așteaptă clienții. Prima reacție a venit din partea conservatorului Burkard Dregger.

Alocarea de spații în care traficanții să vândă în picioare droguri este o invitație la încălcarea legii și transformă Parcul Görlitz în piață de desfacere - a spus creștin-democratul.

Responsabila guvernamentală cu politicile antidrog, Marlene Mortler, a spus la rândul ei că ideea reprezintă o capitulare a statului de drept, în timp ce Serviciul de Urbanistică din Berlin a tras atenția că vânzarea drogurilor nu poate fi decât mutată dintr-un loc în altul, alungarea traficanților din parc ducând la regruparea lor în alte zone din oraș.


Etichete Spaţii speciale pentru traficanţii de droguriberlinparcul gorlitzstupefiante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live