Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 698
Comentează add

Sute de manifestanți pro-independenți protestează în principalele orașe din regiunea Catalonia, unde sentința procesului foștilor lideri catalani a provocat indignare.

Barcelona: Manifestații după sentinţa în procesul secesioniştilor catalani

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Arhivă Foto: AP/Agerpres.

Sentinţa în procesul secesioniştilor catalani a provocat la Barcelona mobilizări masive pe strazile principale ale oraşului, pe autostrăzile din regiune, dar şi în gara Sants şi aeroportul El Prat.

Un amplu dispozitiv de securitate împiedică accesul manifestanţilor în zona terminalului, iar drumul spre aeroport este blocat de maşini.

Tot astăzi, Curtea Supremă a reactivat ordinul european de arestare a fostului lider catalan, Carles Puigdemont, fugit în Belgia.

Sute de manifestanți pro-independenți protestează în principalele orașe din regiunea Catalonia, unde sentința procesului foștilor lideri catalani a provocat indignare.

Protestatarii au blocat străzile principale din Barcelona, gara Sants şi aeroportul El Prat, unde poliția permite acum accesul la porțile de îmbarcare doar după controale amănunțite.

Sentința procesului în care au fost judecați cei care au organizat referendumul și au declarat independența Cataloniei față de Spania, a fost urmată astăzi de reactivarea ordinului de arestare și extrădare a lui Carles Puigdemont, lider regional la momentul 1 octombrie 2017, în ziua referendumului ilegal de independență.

Puigdemont a fugit în Belgia pentru a evita să intre la închisoare, împreună cu mai mulți colaboratori.

Foști miniștrii regionali catalani și fosta președintă a Parlamentului de la Barcelona au fost condamnaţi de Curtea Supremă a Spaniei la pedepse cu închisoarea între nouă și 13 ani.


Etichete barcelonacatalanisecesionistiprotestespaniacataloniaaeroportul el prat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live