Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

16 Februarie 2010
Vizualizari: 1505
Comentează add

Administraţia prezidenţială de la Washington reformulează strategia de comunicare pentru o reacţie mai rapidă şi mai eficientă la atacurile adversarilor politici.

Barack Obama, replici pe Twitter

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Foto: whitehouse.gov

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a vorbit despre patru schimbări majore care ar fi vizate de către democraţi.

În primul rând, revenirea la aşa numitul mesaj disciplinat care a fost o marcă a campaniei prezidenţiale din 2008.

Mesajul va fi concentrat pe temele importante, cum ar fi angajamentele de redresare a economiei şi de creare a locurilor de muncă.

În al doilea rând, consilierii Casei Albe promit un răspuns mai rapid şi mai agresiv la atacurile republicanilor împotriva preşedintelui şi politicilor sale. În acest sens, Robert Gibbs a început să foloseasca serviciul online Twitter, iar directorul de comunicare al campaniei lui Barack Obama, Dan Pfeiffer, spune că a destinat mai multe resurse răspunsului rapid, în special online.

O a treia schimbare va privi fundalul în care apare preşedintele.

Imaginea lui Barack Obama în Casa Albă înconjurat de bărbaţi în costume negre va fi înlocuită, de câte ori va fi posibil, cu aceea a unui preşedinte care apare, în largul lui, în mulţime. Obama va călători înafara Washington-ului, ca atare, cel puţin săptămânal.

A patra schimbare priveşte chiar mesajul schimbării. Consilierii de la Casa Albă recunosc că preşedintele a deviat de la cel mai de succes mesaj din campanie, şi anume asigurarea că va fi factorul schimbării la Washington.


Etichete SUABarack ObamaimagineCasa AlbăWhite Housecomunicareschimbare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live