Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

28 Mai 2014
Vizualizari: 1126
Comentează add

Preşedintele SUA, Barrack Obama, a propus crearea unui fond de 5 miliarde de dolari pentru lupta împotriva terorismului.

Barack Obama: "Diplomaţie, nu intervenţii armate"

laurentiu-vaduva

Preşedintele SUA, Barack Obama. Foto: Arhivă

Într-un discurs pe teme de politică externă susţinut la Academia Militară de la West Point, preşedintele american Barrack Obama şi-a combătut criticii şi a arătat că diplomaţia şi nu intervenţia militară ajută Statele Unite să soluţioneze crize precum cele din Ucraina sau Iran.

Liderul american a promis totodată că va lua măsuri pentru întărirea sprijinului acordat opoziţiei siriene, care luptă atât cu armata regimului Başar Al Assad cât şi cu extremiştii islamişti.

Barrack Obama a propus şi crearea unui fond de 5 miliarde de dolari pentru lupta împotriva terorismului - transmite CNN.

Reuters comentează că tendinţa preşedintelui american de a se baza în politica externă mai degrabă pe diplomaţie decât pe intervenţia armată i-au adus critici din partea opoziţiei republicane şi a unor analişti politici proeminenţi.  


Etichete Barack ObamaSUAdiplomaţiefondterorism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live