Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 August 2016
Vizualizari: 1302
Comentează add

Avram Iancu, înoată astăzi în Canalul Mânecii, în cea de-a patra încercare de a fi primul român care îl traversează fără costum de neopren.

Avram Iancu sfidează Brexitul!

ilie-pintea

Foto: facebook.com/Avram-Iancu-461213384010795/

Bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu, înoată astăzi în Canalul Mânecii, în cea de-a patra încercare de a fi primul român care îl traversează fără costum de neopren, doar în slip și cască.

După ce a stat două săptămâni în Anglia la sfârșitul lunii trecute fără să primească permisiunea de a înota din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Avram Iancu s-a întors la Dover, după ce a fost programat pentru traversare astăzi. El urma să pornească spre țărmul francez la ora 9:30, ora României, pe nava Sea Leopard care îl va asista în traversare aflându-se soția sa și câțiva români din Marea Britanie, inclusiv un reprezentant al ambasadei țării noastre în Anglia.

Cu puțin înainte de a începe această aventură, Avram Iancu a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că este încrezător în șansele sale și a precizat din nou că va înota ”cu gândul la Cumințenia Pământului (sculptura lui Constantin Brâncuși) și la tot ce înseamnă identitate națională”. În funcție de curenții marini, sportivul ar putea ajunge după amiază pe țărmul francez al Canalului Mânecii, la Cap Griz Nez, Wissant sau la Calais.

Avram Iancu are 39 de ani și a mai înotat de trei ori între Anglia și Franța, de fiecare dată fiind oprit de echipajul de pe nava de asistență din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Pentru ca perforanța lui să fie omologată, el nu are voie să poarte decât slipul și o cască obișnuită pentru înot. Pe parcursul traseului, care însumează aproape 45 de kilometri, sportivul va consuma doar lichide și geluri energizante, iar cel mai mare pericol îl reprezintă hipotermia, având în vedere că temperatura apei nu depășește 15 grade.


Etichete Avram IancuBrexitPetroșaniCanalul Mânecii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live