Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1575
Comentează add

Un avion medical de mici dimensiuni care se îndrepta spre Oradea s-a prăbuşit în judeţul Cluj, la graniţa cu judeţul Alba. Cele 7 persoane aflate la bord au supravieţuit.

Avion medical prăbuşit în judeţul Cluj

radiojurnal

Foto: Arhivă Reuters.

Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit luni, în jurul orei 16:00, între Abrud şi Câmpeni, a declarat pentru Agerpres secretarul de stat Raed Arafat.
   
Potrivit coordonatorului Programului Naţional de Transplant, Victor Zota, la bordul avionului se afla o echipă medicală care se îndrepta către Oradea.
   
"Toţi sunt în viaţă, şi membrii echipei medicale, şi pilotul. Medicii erau de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Oradea", a precizat Zota.

Accidentul a avut loc în zona comunei Beliş, iar viceprimarul localităţii, Mariana Ciumăfai, a precizat că accidentul a avut loc într-o zonă împădurită.
   
Conform unor surse medicale, este vorba de şapte pasageri, iar avionul aparţinea Agenţiei Naţionale de Transplant, decolase de pe Aeroportul Băneasa şi se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau să participe la o operaţie de transplant.

Echipaje de urgenţă din judeţele Cluj, Mureş, Bihor şi Alba s-au deplasat către locul accidentului.

Un elicopter al SMURD Mureş este pregătit să decoleze către locul accidentului, care se află într-o zonă montană împădurită, greu accesibilă.

Ministrul apararii Mircea Dusa a precizat că MApN poate pune la dispozitie mai multe elicoptere aflate in baza militara de la Campia Turzii precum si tehnica necesara pentru cautarea in zona.


Etichete judeţul ClujAlbaavionmedicalprăbuşitVictor ZotaOradeaAbrudCâmpeniBelişSMURDavionelicopter

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live