Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Mai 2014
Vizualizari: 1434
Comentează add

Rămâne în vigoare până marți la prânz o avertizare cu cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri din şapte judeţe.

Avertizare cod portocaliu de inundaţii până marți la prânz

radiojurnal

 Inundaţii. Foto Arhivă: Maria Măndiţă.

La nivelul întregii ţări, apele au început să se retragă şi aria ploilor s-a restrâns, dar numărul de localităţi afectate de inundaţiile din ultimele zile a crescut la 84.

Rămâne în vigoare până marți la prânz o avertizare cu cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri din şapte judeţe.

Hidrologul de serviciu Adrian Purdel a precizat, că, în prezent, situaţia nu se poate înrăutăţi, dar cu o prognoză pe termen mediu nu poate fi acum realizată din lipsa de informaţii meteorologice.

"În următoarele 24 de ore, debitele vor fi în creştere doar prin propagarea viiturilor formate anterior. Mai avem cod portocaliu doar pe afluenţii Argeşului superior şi pe Teleromanul superior şi Vedea superioară, iar, în rest, debitele sunt în scădere, dar rămânem, totuşi, pe un cod galben, deoarce mai sunt depăşite cote de atenţie pe râurile avertizate anterior", a spus Adrian Purdel.

Ajutoare de la guvern pentru localnici

Guvernul a pus la dispoziţia localnicilor din zonele afectate de inundaţii primele ajutoare sub formă de apă, mâncare şi pături şi urmează ca în prima şedinţă de guvern să realizeze o analiză detaliată a pagubelor produse în ultimele zile.

Datele vor fi centralizate de vicepremierul Liviu Dragnea, care a rămas peste noapte în judeţul Mehedinţi.

Victor Ponta a apreciat că prioritară este conturarea unei strategii de finanţare a lucrărilor, care să prevină în viitor efectele inundaţiilor şi care să ţină cont de hărţile de risc finalizate în urmă cu puţin timp.

Harta: avertizare inundații. Sursa: INHGA.


Etichete inundațiiguvernlocalniciajutoareMehedințiVictor PontaLiviu Dragneahărțiavertizarehidrologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live