Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Februarie 2020
Vizualizari: 420
Comentează add

Avertisment al ministrului german al apărării

carmen-gavrila

  Ministrul federal al apărării, Annegret Kramp Karrenbauer. Foto: Agerpres/EPA.

Ideea de ordine mondială bazată pe legislaţia internaţională, parteneriate şi pace este ameninţată la ora actuală, nu doar în termeni ideologici, ci şi concret, a atras atenţia astăzi, la Conferinţa internaţională pe teme de securitate de la München, ministrul german al apărării.
 
Annegret Kramp-Karrenbauer a avertizat că aceia care contestă valorile occidentale sunt dispuşi să îşi folosească puterea militară şi să creeze, uneori în mod brutal, noi realităţi.
 
Reporter: Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a atras atenția că Occidentul nu face decât să se plângă de acțiunile altora, în loc să ia măsuri concrete pentru a îmbunătăți securitatea, iar Europa, mai ales Germania, ar trebui să fie mai dispusă să acționeze.
 
Legat de propunerea președintelui francez Emmanuel Macron privind rolul capacității militare nucleare a Franței, ca parte a arhitecturii europene de securitate, Annegret Kramp-Karrenbauer a spus că ce e clar până acum e că francezii nu vor să își pună arsenalul nuclear sub comandament european.
 
Annegret Kramp-Karrenbauer: Eu sunt adepta dialogului pe această temă, dar eu aș vrea să spun din nou că protecția pentru Europa în această privință este asigurată de NATO, prin intermediul scutului nuclear pe care Statele Unite îl împart cu noi, iar noi trebuie să continuăm să participăm. Cred că merită discutat în general despre cum să întărim Europa, dar fără să lăsăm impresia că Europa ar putea să înlocuiască NATO. Ideea este să întărim pilonul european, dar în interiorul NATO.
 
Reporter: Ministrul apărării a mai spus că Germania e de acord că e nevoie de o forță de monitorizare în Strâmtoarea Ormuz, ca să se asigure libera circulație a navelor, dar nu ca parte a așa-numitei campanii de presiune maximă a americanilor împotriva Iranului.
 
Şi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a participat la Conferința de la München, unde a acuzat, fără să dea nume, încălcarea legislației internaționale și a criticat sancțiunile economice impuse Rusiei pentru anexarea ilegală a Crimeei.
 
Întrebat de ce Moscova îl sprijină în Libia pe mareșalul rebel Khalifa Haftar împotriva guvernului recunoscut de ONU, Serghei Lavrov a răspuns că Haftar este recunoscut de ONU ca parte în conflict, dar conform legislației internaționale, a fi recunoscut ca parte într-un conflict pentru a face posibile negocieri nu echivalează cu o recunoaștere internațională.

Etichete Conferinţa internaţională pe teme de securitate de la MünchenAnnegret Kramp-Karrenbauer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live