Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

28 Mai 2019
Vizualizari: 787
Comentează add

Sute de maşini au fost grav azi afectate la Zalău, unele practic fiind distruse de mărimea grindinei. Pe alocuri, grindina a ajuns să aibă mărimea unui ou de găină.

Averse şi vijelie extrem de puternică la Zalău

adrian-lungu-salaj

  Foto Adrian Lungu

Ploi abundente şi furtuni marţi, 28 mai, în vestul României, aflat sub cod galben de instabilitate accentuată până miercuri dimineaţă. Adminsitraţia Naţională de Meteorologie emite şi publică pe pagina de internet şi avertizări locale, de tip nowcasting, care sunt valabile pentru perioade scurte de timp, dar, care, anunţă fenomene severe imediate.

În Bihor, Arad şi Timiş au fost activate astfel de alerte cu cod portocaliu, iar în Sălaj, municipiul Zalău şi alte 5 localităţi au fost vizate chiar de un cod roşu de vânt puternic cu aspect de tornadă, grindină de mari dimensiuni, tunete, fulgere şi averse torenţiale.

Sute de maşini au fost grav azi afectate la Zalău, unele practic fiind distruse de mărimea grindinei. Pe alocuri, grindina a ajuns să aibă mărimea unui ou de găină.

Mulţi oameni au fost speriaţi şi există case cu acoperişurile grav afectate de căderea de grindină de la Zalău.

Totul s-a întâmplat în mai puţin de 5 minute. A fost un eveniment care s-a petrecut foarte-foarte rapid, oamenii nu au apucat să se adăpostească, au fost luaţi prin suprindere.

 


Etichete zalăuaverseploigrindinăvijelie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live