Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

7 Iulie 2019
Vizualizari: 499
Comentează add

Pentru prevenirea unor situaţii tragice, autorităţile îndeamnă populaţia să nu facă baie în locuri neamenajate.

Autorităţile îndeamnă populaţia să nu facă baie în locuri neamenajate

radu-dobritoiu

Autorităţile îndeamnă populaţia să nu facă baie în râuri sau în alte locuri neamenajate şi să nu-i lase pe copii nesupravegheaţi, pentru prevenirea unor situaţii tragice. De asemenea, în automobilele parcate la soare, chiar şi pentru câteva minute, nu trebuie lasate persoane sau animale, riscul de asfixiere sau de rău pe fondul căldurii fiind unul deosebit de mare.

Reporter: Adrian Lungu - Populaţia este sfătuită să evite ştrandurile neautorizate.

Rodica Fiţ, medic epidemiolog: Având în vedere că apa şi căldura e un mijloc favorizant al dezvoltării microorganismelor, primul lucru pe care trebuie noi să îl avem în vedere îi să observăm calitatea apei şi gena apei din bazinul respectiv. Ce trebuie noi să vedem în sensul respectiv? Să existe filtre. Deci trebuie să urmărim să vedem că bazinul respectiv are filtre, trebuie să existe un uşor miros de clor a apei respective, să se simtă că clorinarea s-a efectuat, dar să nu existe un puternic miros de clor, deoarece clorul poate să provoace diverse alergii, poate să provoace iritaţii la persoanele sensibile care au probleme respiratorii, poate să determine o criză de astm.

Reporter: Atenţie la supravegherea copiilor.

Căpitanul Lucian Jacodi, ISU Porolissum Sălaj: Copiii, aflându-se în vacanţa de vară care durează trei luni, aceştia trebuie supravegheaţi mult mai îndeaproape, ca şi până acum. Sunt două aspecte pe care doresc să le precizez aici legat de copii. Unul e să fie supravegheaţi în locurile în care aceştia se scaldă, chiar dacă este vorba despre piscină, lacuri, râuri, mare şi, un al doilea aspect, foarte important, este ca părinţii să nu îşi lase copiii încuiaţi în maşini mai ales în perioadele caniculare deoarece există riscul ca aceştia să se sufoce şi să se ajungă la tragedii foarte mari.

Reporter: De evitat sunt şi restaurantele neautorizate şi unităţile de cazare cu probleme.


Etichete Adrian LunguStranduri neamenajate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live