Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Octombrie 2021
Vizualizari: 139
Comentează add

Autoritățile au adus clarificări legislative în actul normativ care prevede restricții pentru cetățenii nevaccinați.

Autoritățile au adus clarificări legislative privind restricţiile

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Accesul în toate centrele comerciale din România, inclusiv în mall-uri, se face pe baza certificatului verde sau a unui test negativ de COVID-19.

Autoritățile au adus, luni, clarificări legislative, deoarece în actul normativ care prevedea aceste restricții se strecuraseră unele erori.


Reporter: Andrei Șerban - "Cetățenii vor putea să intre în mall-uri doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. La farmaciile din mall-uri nu trebuie certificatul verde, ci doar masca de protecție; în schimb, la magazinele alimentare este nevoie de certificatul verde. La magazinele alimentare din afara mall-urilor este necesară doar masca de protecție. De asemenea, în mall-uri fără certificat verde vor putea să intre persoanele care merg să se vaccineze, dar și cele care merg la oficiile serviciilor publice, așa cum este cazul Birourilor pentru pașapoarte. Secretarul de stat Raed Arafat a mai anunțat că și cazarea la hoteluri se va face cu certificatul verde.


Raed Arafat: Activitatea de cazare în structurile de primire turistică va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, adică certificat verde vaccinat sau trecut prin boală pentru cazare în hoteluri, în pensiuni și așa mai departe. La nivelul școlilor private, prezența fizică este interzisă; nimeni nu îi oprește să facă online pentru școlile private.

Raed Arafat a mai spus că pensionarii care se vor duce să ridice pensiile nu vor avea nevoie de certificatul verde atunci când vor intra în instituțiile publice și nici persoanele care vor lua indemnizațiile sociale."


Etichete sanctiunirestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live