Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

22 Mai 2016
Vizualizari: 980
Comentează add

Austria ar putea deveni prima ţară din Uniunea Europeană cu un preşedinte de extremă dreapta, după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de astăzi.

Austria ar putea deveni prima ţară UE cu un preşedinte de extremă dreapta

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Palatul Hofburg, sediul Președinției austriece

Austria ar putea deveni prima ţară din Uniunea Europeană cu un preşedinte de extremă dreapta, după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de astăzi.

Austriecii sunt chemaţi să aleagă între candidatul extremei drepte şi un ecologist, după ce partidele tradiţionale - socialiştii şi conservatorii, care s-au succedat la putere, de-Al Doilea Război Mondial - au fost eliminate după primul tur.

Pe cât sunt de îndepărtate doctrinele lor, pe atât de diferiţi sunt cei doi candidaţi: pe stânga, un fost profesor universitar, în vârstă de 72 de ani, Alexander Van der Bellen, iar pe dreapta un inginer de aeronave, cu aproape 30 de ani mai tânăr, Norbert Hofer.

Considerat, iniţial, candidatul din umbră, Hofer a produs surpriza totală, când a câştigat detaşat primul tur, după o campanie anti-imigraţie şi anti-Uniunea Europeană.

Sondajele de opinie îl dau învingător şi al confruntării finale.

Un deznodământ al scrutinului de astăzi în favoarea extremei drepte este de natură să producă destulă îngrijorare la Bruxelles, în condiţiile în care extremiştii au câştigat teren în ultimele luni, pe fondul afluxului de refugiaţi.


Etichete Austriaalegeriprima ţară UE cu un preşedinte de extremă dreaptaAlexander Van der BellenNorbert Hofer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live