Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

17 Februarie 2020
Vizualizari: 250
Comentează add

La audierile din comisii, senatorul PSD, Șerban Nicolae, a declarat că nu se aștepta să fie dată Ordonanță de Urgență pentru alegerile anticipate.

Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din cabinetul Orban II

iulia-gherman

 Foto Arhivă/ Agerpres

Doar unul dintre cei patru miniştri propuşi să facă parte din cabinetul Orban II a primit, astăzi, avizul comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

Este vorba de ministrul apărării, Nicolae Ciucă, în timp ce colegii săi, Florin Cîţu de la Finanţe, Marcel Vela, de la Interne, şi Costel Alexe de la Mediu au fost respinşi.

Ministrul finanţelor în exercițiul Florin Cîțu, primul audiat, astăzi, din lista de propuneri pentru cabinetul Orban II a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cele mai multe critici au venit din partea PSD.

Fostul ministru de finanțe, Eugen Teodorovici, susținând că nu există nicio dovadă că Ordonanța 114 ar fi avut efecte negative asupra economiei și că ar trebuie făcută o comisie de anchetă a Parlamentului privind veniturile și cheltuielile din bugetul pe anul trecut.

Avize negative au primit și candidații la Ministerele de Interne și Mediului. Marcel Vela, propus pentru a doua oară pentru portofoliul Internelor a spus că votul a fost unul politic și că este nevoie de alegeri parlamentare anticipate.

Marcel Vela: Votul acesta negativ arată încă o dată că PSD-ul votează la comandă și ar trebui să plece acasă, așadar susțin alegerile anticipate pentru că iată nu se poate.

La audierile din comisii, senatorul PSD, Șerban Nicolae, a declarat că nu se aștepta să fie dată Ordonanță de Urgență pentru alegerile anticipate.

Şerban Nicolae: Aţi avizat o asemenea ordonanţă care nu numai că scurtează foarte mult toate termenele, aţi fost de acord cu traseismul electoral din ziua votării, nu există nici un fel de explicaţie pentru o asemenea ordonanță.

Singurul aviz favorabil i-a fost dat lui Nicolae Ciucă, propus să continuie activitatea în fruntea Ministerului Apărării. El a afirmat că își dorește ca soldații să nu se afle pe ultima linie a grilei de salarizare și că pensiile primite de militari nu pot fi considerate speciale.


Etichete orban iiaudieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live