Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

24 Iunie 2015
Vizualizari: 779
Comentează add

Audieri maraton la sediul DNA Ploieşti în dosarul privind modul de derulare a contractului din fonduri europene pentru extinderea lucrărilor de canalizare din judeţul Prahova.

Audieri maraton la DNA Ploieşti

simona-uta-ploiesti

Sebastian Ghiță în fața DNA Ploiești. Foto: Arhivă/Simona Uță. 

Audieri maraton la sediul DNA Ploieşti în dosarul privind modul de derulare a contractului din fonduri europene pentru extinderea lucrărilor de canalizare din judeţul Prahova, în care sunt cercetaţi politicieni şi oameni de afaceri. 

Parlamentarul Sebastian Ghiţă a primit interdicţie de a părăsi oraşul şi de a-şi desfăşura activitatea de deputat. 
 
Acesta a declarat că împiedicarea unui ales de a merge în Parlament este un atentat la democraţie.  
 
După trei ore de audieri la Sediul DNA Ploieşti, deputatului Sebastian Ghiţă i-a fost extinsă urmărirea penală. 
 
Procurorii i-au interzis lui Sebastian Ghiţă să părăsească Ploieştiul
 
De data aceasta, procurorii îl acuză de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia. 
 
Aceste noi infracţiuni se adugă celei de sprijinire a unui grup infracţional organizat pentru care deputatul Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar. 
 
Procurorii i-au interzis lui Sebastian Ghiţă să părăsească Ploieştiul şi, în premieră în România, i-au interzis acestuia să-şi exercite mandatul de parlamentar pentru viitoarele 60 de zile. 
 
La ieşirea din sediul DNA, Sebastian Ghiţă s-a declarat nevinovat, a anunţat că va contesta toate măsurile la procurorul general al României şi a precizat că întregul său dosar este unul politic, care are ca scop demiterea premierului sau convingerea acestuia să-şi prezinte demisia. 
 
"Astăzi mi-am dat seama că tot acest dosar este doar o etapă, un pas în ceea ce mi s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, respectiv presiuni constante, continue, discuţii, întâlniri, întrebări, luări la rost, ameninţări, care vizau demisia primului-ministru Victor Ponta. Nu îl pot influenţa pe primul-ministru Victor Ponta să-şi dea demisia atunci când doresc procurorii", afirmă  Sebastian Ghiţă. 
 
A mai fost astăzi la audieri în acealşi dosar primarul Sectorului 1 al capitalei, Andrei Chiliman, consiliera acestuia, Ioana Costescu, Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, şi, Ion Brad, consilier local la Primăria Sectorului 1 Bucureşti. 
 
Toţi aceştia au părăsit sediul DNA Ploieşti cu puţin timp în urmă.

Etichete DNA PloieştiParlamentarul Sebastian Ghiţăprocurorul general al Românieiprimul-ministru Victor PontaAndrei Chilimanconsiliera acestuiaIoana CostescuVlad Moisescu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live