Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

5 Mai 2015
Vizualizari: 1228
Comentează add

Unul dintre participanții la atacul de ieri din Texas, Elton Simpson, a fost anchetat în 2010 de FBI pentru presupuse legături cu terorismul.

Atentat dejucat în Texas, SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: Arhivă.

Unul dintre bărbaţii care au încercat să lanseze atacul de ieri din Texas împotriva participanţilor la un concurs de caricaturi ale profetului Mohamed era monitorizat de ani de zile de autorităţile americane.

Din 2007 FBI îl monitoriza pe Elton Simpson, unul din ci doi bărbaţi suspectaţi în atacurile armate din Texas din afara clădirii în care avea loc duminică un concurs de caricaturi privindu-l pe prof'etul musulman Muhamad.

Agenţii FBI l-au înregistrat pe tânărul din Phoenix vorbind despre Jihad şi planuri de a călători în Afica de Sud pentru a se alătura luptei 'fraţilor din Somalia'.

El a fost arestat în 2010 cu o zi înainte de a pleca spre Africa de Sud, dar în ciuda a 1.500 de conversaţii înregistrate de FBI Simpson nu a fost condamnat decât pentru o cauză minoră, aceea de a fi minţit un agent federal.

Convertit la Islam, Simpson a fost în radarul FBI-ului din cauza prezenţei sale pe media socială, dar autorităţile nu au avut nici un indiciu că plănuia un atac.

Se ştiu mai puţine despre Nadil Sufi împreună cu care Simpson a deschis focul asupra unui ofiţer din sistemul de securitate al evenimentului, eveniment care a fost în mod deliberat provocator, organizat de activişti anti-Islam.

Simpson şi Soofi purtau veste antiglonţ.

Unul dintre ei a împuşcat ofiţerul de pază în picior, iar acesta a ripostat, împuşcându-i mortal pe ambii bărbaţi.


Etichete atacTexasSUAconcurs de caricaturiprofetul MahomedFBIElton SimpsonjihadAfrica de SudSomaliaveste anti-glontarme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live