Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Februarie 2021
Vizualizari: 345
Comentează add

Atacurile cibernetice asupra sistemului medical din Franța au luat amploare pe perioada pandemiei.

Atacuri cibernetice asupra sistemului medical din Franța

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Agerpres/EPA.

Atacurile cibernetice asupra sistemului medical din Franța au luat amploare pe perioada pandemiei.

Autoritățile au înregistrat un atac pe săptămână în acest an, după 27 de piraterii raportate pentru 2020.

Spitale sau laboratoare de analize sunt țintite de hackeri, care cer bani pentru deblocarea sistemelor informatice. În plus, aproape 500.000 de dosare medicale ale francezilor au apărut pe internet după ce au fost inițial traficate.

Președintele Emmanuel Macron și-a propus să combată astfel de acțiuni cu un plan de un miliard de euro pentru întărirea securității cibernetice.

Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - Date fizice și digitale precum numele, numărul de securitate socială, numărul de telefon și adresa de mail, numele medicului de familie sau al specialiștilor la care s-au tratat, medicamentele prescrise, investigații și alte date medicale ale acestor pacienți au fost mai întâi puse în vânzare pe un site cu circuit închis, un fel de piață neagră a internetului la care aveau acces doar așa-numiți inițiați.

După un timp, din cauza unor dispute, se pare, unul dintre deținătorii acestor informații le-a publicat pe internet, unde au fost descoperite de ziariști. Se pare că baza de date ar proveni din aproximativ 30 de laboratoare de biologie medicală situate în nord-vestul Franței. Toate aceste informații pot fi ușor folosite de hackeri pentru a provoca pagube și mai mari celor cărora le aparțin, iar detaliile de contact și numărul de securitate socială pot fi utilizate pentru a identifica identitățile. Şi mai grav, parolele prin care fiecare pacient își putea accesa spațiul său de asigurat de sănătate figurează și ele în lista datelor piratate.


Etichete (ii)atacciberneticfranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live